Financiële duidelijkheid voor ondernemers met kanker

Vragen Ondernemer

Advies in deze situatie kan helpen om zorgen te verminderen, of in elk geval een realistisch beeld te krijgen van de financiële situatie in je bedrijf. Neem daarbij ook je financiële privé situatie mee. Een goed overzicht is meteen ook een goede basis om vooruit te kijken en de financiële planning van je bedrijf aan te passen op je huidige situatie.
 

Geen opdrachten betekent minder of geen omzet, waardoor je ook minder inkomen hebt. Vragen als: ‘Kan ik mijn huidige levensstandaard continueren? Wat betekent dit voor mijn pensioeninkomen? Welke maatregelen kan ik nu nemen en wat is hiervan het effect?’ beantwoord je het beste op basis van een financieel overzicht. Zo kun je ook bepalen of, en welke stappen je kunt nemen.

 

Er zijn verschillende (fiscale) mogelijkheden om je bedrijf over te dragen. Het is een ingewikkeld proces en gaat vaak ook met emoties gepaard. Je hebt bovendien meerdere disciplines nodig in het proces, zoals bijvoorbeeld een notaris en een accountant. Wil je in kaart brengen waar het bedrijf nu staat, wat het waard is en wat de opties zijn, dan kun je daar hulp bij krijgen, evenals bij het uitvoeren van de door jou gekozen koers.

 

Bedrijfsopvolging kent veel verschillende facetten; fiscaal, financieel en ook emotioneel. Naast de waarde van de onderneming is ook het gedachtengoed van de onderneming belangrijk bij opvolging. Door in kaart te brengen welke aspecten een rol spelen, en daarbij een financieel overzicht te maken kun je je bedrijf gereed maken voor je opvolger. Wil je hier hulp bij, of wil je hulp bij het uitvoeren van de door jou gekozen koers dan kan dat.

 

Staat jouw vraag er niet bij? Mail naar info@financieelplanbijkanker.nl